Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

onsdag 9 maj 2018

Åk 2 vecka 18/19


Två korta veckor men mycket har vi hunnit med!

I matematiken arbetar vi med att uppskatta och mäta. De har främst övat på måttenheterna centimeter och meter. Tävla/lek gärna hemma genom att uppskatta och kontrollmäta och se vem som kommer närmast sin uppskattning J

(bilder från när kottarna var i skogen och arbetade med uppskattning och att mäta)


OBS! Vi har märkt att barnen inte riktigt nött in tabell 3 och 4 så därför har de fått en matteläxa som ska lämnas in senast 18/5.

På SO:n har barnen fått lära sig om Jursla och Åbys historia, exempelvis hur olika byggnader förändrats. Vi kom in på många olika intressanta spår. Vi har också tittat på Emil i Lönneberga för att jämföra hur de levde då och nu och hur tekniken förändrats.I måndags var kottarna iväg för att spela tennis vid himmelstalund. Alla barnen vågade att testa och var med hela det långa passet ute i värmen. Jätte härlig och rolig dag tillsammans!!!


Vi har även denna vecka arbetat med fysik. Vi har läst, sett en kort film, diskuterat samt praktiskt testat på balans, jämvikt och tyngdpunkt.

                       (Eleverna testade att fylla burken med lite vatten och se om de kunde hitta tyngdpunkten.)
Tyngdpunkt
jämnvikt
tyngdkraft/gravitation, vilken sten kommer först ner eller landar de samtidigt?
Vad kan i göra för att få bättre balans? Vad gör det lättare/svårare?


Det var allt från bloggen denna gång!
Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar