Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 27 april 2018

Åk 3 vecka 17

Hej på er där hemma!

I tisdags hade vi friluftsdag tillsammans med åk 2. Eleverna var indelade i mindre grupper och gick runt på olika stationer. På de olika stationerna fick man dansa, göra olika uppdrag/lekar och kamratbanor. Vi avslutade med att alla, både pedagoger och elever, dansade tillsammans på skolgården. Vi hade en mycket rolig dag tillsammans!


Nu har vi börjat planera våra forntidsbyar. Eleverna kommer i grupper att planera och skapa byar från de olika tidsåldrarna vi arbetat med. De använder sina kunskaper för fullt i sitt skapande. Ekorrarna har även skapat egna hällristningar.


I svenskan tränar eleverna på att skriva person- och miljöbeskrivningar den här veckan. De ska även få skriva berättelser som utspelar sig i forntiden. 

I matematiken arbetar vi med klockan, både analog och digital tid. 

Vi har påbörjat ett nytt arbetsområde om fjärilar i no:n. Vi kommer förhoppningsvis att få fjärilslarver under nästa vecka. 

I engelskan har vi påbörjat arebtsområde om mat.

Vecka 18
Måndag: Lov från skolan men fritidshemmet är öppet. Ingen ny läxa denna vecka.
Tisdag: Lov från skolan och fritidshemmet är stängt.
Onsdag:
Torsdag: Idrott (Kom ihåg ombyte.)
Fredag: Matematikläxa lämnas in.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar