Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

torsdag 8 mars 2018

Leklotteri på F-1:fritids 7 mars


På onsdagar har vi leklotteri. Vi lärare vill att eleverna lär känna varandra över klassgränserna och att de utmanas till att pröva nya aktiviteter under 20 minuter. När 20 minuter har gått får man välja om man fortsätter eller byter aktivitet.

Så här säger eleverna om leklotteriet: Då får man dra en lapp från en påse och se vad den har för färg. Man går till den lärare som har samma färg och gör en aktivitet där. Det här kunde man få göra igår.En grupp hade dramalek med Andreas. De låtsades få paket med överraskningar i och sedan lekte de charader.


Musiklek med Sofia. Vi lekte dansstopp och springråttor.              
Julia satte på musik och man skulle gissa vad det var. Ibland var det sånger från filmer, ibland var det från melodifestivalen. Man var i två lag och skulle skriva sin gissning  på en lapp. Sen tittade man vilket lag som hade rätt.
 

Skapande i ateljén. Man skulle måla nåt på ett papper och sedan skulle man byta plats och måla på någon annans papper. Till slut hade man målat på alla papper och kom tillbaka till sitt eget.             


Två grupper var ute. En lekte Dunken och Vinkleken med Emma på övre gården. Den andra lekte Under hökens vingar kom med Mattias på nedre gården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar