Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 23 mars 2018

Klass 2 vecka 12
Idag är det Evelina och Noah som står för bloggandet.
I veckan har vi i matematiken fortsatt vårt arbetat med  talen upp till 1000, vi har också tittat på talsystem från olika kulturer, bland annat de romerska och egyptiska talsystemen. På bilden nedan kan ni se när vi löser matematiska problem tillsammans i grupperna.

Vi brukar som lite paus ibland dansa just dance tillsammans, vilket är både roligt och bra för kroppen. 
Kroppen är vårt tema och denna vecka har vi arbetat med våra sinnen och kollat på en film som handlade om matcirkeln. Vi har diskuterat vilka olika näringsämnen som finns. Idag har vi också med oss en läxa om mat hem. Glöm ej kolla väskan. 

 Tittut runt en knut

 När vi svamparna hade skogsdag så lyssnade,tittade och luktade vi på skogen, vi testade våra sinnen.
På engelska har vi tränat på att säga och uttala våra kroppsdelar. I idrotten har vi lekt olika lekar, fråga gärna vad för lekar vi lekt.
Det är många som missat att lämna in matematikläxorna från denna och förra veckan. Snälla hjälp ditt barn att få med dom till skolan. Idag har barnen fått med sig en läxa om mat, den ska vara tillbaka senast torsdag nästa vecka.
Trevlig helg önskar vi i tvåan genom  Evelina och Noah!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar