Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

torsdag 29 mars 2018


Hej!

Den här veckan har vi bland annat arbetat med vänskap. Barnen har fått sett ett avsnitt av en serie och sedan gjort olika övningar som till exempel ta ställningstagande till olika påståenden kring vänskap och spelat upp teater för varandra.

Idag torsdag samlades F-3 för att ha en gemensam vårsamling där vi fick lyssna till en teater som spelades upp av ett gäng modiga och duktiga elever och vi sjöng sånger för varandra och tillsammans.

I non har vi haft olika laborationer för att testa på och lära oss om våra fem sinnen.
Kottarna var i skogen i onsdags. Vi gick till skogstorp där barnen fick leka och sedan även här göra övningar utifrån vårt tema kroppen. Vi hittade också olika fotspår som vi resonerade om vilka djur de kunde tänkas komma ifrån.

Vi fortsätter att öva namn på kroppsdelar på engelska. Barnen har även tränat på meningarna what’s this och this is an/a.. Öva gärna detta hemma genom att peka på en kroppsdel, ställa frågan What’s this och låta ert barn svara kroppsdelens namn på engelska.

Tack till klassen och fritidshemmets student som gjorde sin sista dag hos oss. Vi kommer att sakna dig!

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar