Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 16 mars 2018

Åk 3 vecka 11

Hej där hemma!

Denna vecka har vi påbörjat nationella proven och det har varit många positiva reaktioner från eleverna kring detta. I svenskan har nästan alla elever hunnit göra en muntlig gruppuppgift, som var väldigt rolig och uppskattad att genomföra. Härligt att eleverna är så positiva! I matematiken har vi gjort de första två delarna i nationella provet. Eleverna var lite nervösa i början, men efteråt tyckte de allra flesta att det var roligt och inget att känna sig nervös inför.  I början av veckan jobbade vi i matematikboken med tal i bråkform samt tränade på några matematiska begrepp. Vi övade framför allt på hur begreppen kan användas i vardagliga situationer  och i diskussioner då eleverna fick tänka högt kring sina matematiska lösningar. 

När vi hade författarbesök av Andreas Palmaer inspirerade han oss till att genomföra en uppgift som heter Sant eller falskt. Han har själv skrivit böcker där läsaren får gissa om det han skrivit om är sant eller falskt och nu har eleverna fått göra egna Sant eller falskt. Det har varit väldigt roligt att arbeta med detta och elevernas historier har varit otroliga. Några har redovisat för klassen och andra har det kvar att göra. Fråga gärna era barn om deras Sant eller falskt-historia och se om ni kan gissa rätt. I Delfinerna gjorde vi också lite sant eller falskt i matematiken. Då fick eleverna olika matematiska påståenden kring en uppgift och fick sedan avgöra om det var sant eller falskt. 

På musiken har eleverna börjat träna på ett manus till en musikal som de ska genomföra. En inbjudan till den kommer senare! Temat för musikalen är Walt Disney. Olika roller har delats ut till barnen och det blev mycket lösning av replikerna. Det är jätteroligt att se elevernas engagemang på musiken när de tränar och många ser fram emot att få spela upp den.

På idrotten har vi arbetat i par med öga-handmotorik, kasta och fånga har det varit fokus på. Det har varit full fart i gympasalen och många glada miner har skådats. Martina har en student, Emma, vecka 12-13. Hon var i klassen även i höstas.
På onsdag nästa vecka får eleverna gärna Rocka sockor. Det betyder att de kan ha två olika strumpor på sig. Detta för att uppmärksamma att olika är bra och att det är ok att vara som man är! 


Vecka 12:
måndag: studiedag, fritidshemmet är öppet
tisdag: studiedag, fritidshemmet är stängt
onsdag: Rocka sockor, ny läs- och skrivläxa - sista kapitlet i Den försvunna elefanten (ska lämnas in torsdag vecka 13)
torsdag: idrott
fredag: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar