Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

söndag 4 mars 2018

Åk 2, vecka 9


Hej alla läsare!


I tisdags kom kulturskolan till oss för att visa instrument och bjuda på en konsert i idrottshallen. Extra tack till de modiga eleverna från skolan som var med och spelade.


Den här veckan har vi startat med rastgrupper. Barnen har av oss vuxna delats in i grupper om 3-4 barn. Barnen fick innan de gav sig ut på rast ge förslag på lekar. Vi har efter varje tillfälle utvärderat för att se vad som fungerat bra och mindre bra och pratat om det som kommit upp för att förbättra. De kommer nästa vecka ingå i samma rastgrupp men sedan kommer dessa ändras varje vecka. Vår tanke är att barnen behöver träna på att leka med andra och att de förhoppningsvis upptäcker fler kompisar att ha roligt med samt tips på vad de kan göra under rasterna.I matten har barnen jobbat på bra och trots att många har varit sjuka har de hunnit ikapp bra. De är så duktiga! De har också fått spela olika mattespel. Vi har lagt en läxa på NOMP som heter Läxa Mars och som ska vara klar den 30 Mars. Hör av er om det skulle krångla att ni inte hittar uppdraget eller liknande.

I svenskan har barnen bland annat arbetat med ordklasser på ett av barnen uppskattat sätt. De fick skriva ett substantiv, adjektiv och verb i grundform och sedan samlades alla lappar i sorterade högar in för att barnen sedan skulle få dra en lapp av varje hög och bilda en mening av det. Till exempel lärare, tjusig, hoppa blev En tjusig lärare hoppar.
Vi har avslutat vårt tema vintern med en film som sammanfattade det barnen fått lära sig. Nästa vecka kommer vi påbörja tema kroppen som behandlas i de flesta ämnen på olika sätt.


Ha en fortsatt skön helg!
/Hälsningar pedagoger i åk 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar