Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 16 februari 2018

Vecka 7, årskurs 2

Vecka 7


Den här veckan har vi fortsatt arbeta med tema vinter. Vi har kämpat på med faktatexterna om djuren och några har fått skriva rent på dator. Vi kommer att avsluta arbetet med faktatexterna genom att sitta i expertgrupper om 5 elever där alla får berätta om det djuren den skrivit om.

I matematiken jobbar vi med att dela upp tal i hundratal, tiotal och ental.

På idrotten har eleverna fått testa på olika OS-grenar, vilket har varit väldigt uppskattat. Under fredagens lektion delades medaljer ut till alla som deltog i OS-grenarna.

På engelskan har vi suttit i grupper och presenterat vår familj, vi kommer att fortsätta sitta i grupper och prata om familjen efter lovet.

I onsdags var alla i årskurs 2 vid lillsjön. Där bjöds det på olika aktiviteter och fri lek. Aktiviteterna var skidåkning, smälta snö, skapa i snön och måla snön med vattenfärg. Vi hade en jättelyckad dag och fick positiv respons från eleverna. Här kommer ett bildflöde från dagen:Ha nu en trevlig helg och ett skönt lov! Vi ses igen måndagen den 26/2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar