Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 9 februari 2018

Vecka 6 åk 1

Hej!
Den här veckan har vi åkte pulka. Vi hade en härlig pulkadag i tisdags. Vi gick inte till skogen utan var kvar på skolgården och åkte pulka på kullen. Vi gick in och värmde oss en stund på rasten och tittade på en film om vintern.

Under veckan har vi läst vidare i våra högläsningsböcker. Grupp 1 har börjat i en ny bok som heter monstret och människorna. Grupp 2 läser monstret på cirkusen.

På matematiken har vi fortsatt att träna på klockan.

På musiken sjöng både grupp 1 och 2 en låt av Alice Tegnér. Vi tränade på rörelser till låten. Grupp 2 hann även spela instrument till låten. Det kommer grupp 1 att få göra nästa vecka.

Vi har även börjat förbereda och öva inför våra utvecklingssamtal.

Under veckan har vi också gjort rasturvärdering och fyllt i ett papper om vilka vi varit med och vad vi gjort på våra raster.


De som varit med och bloggat är Isabelle, Ville W och Kevin.


Trevlig helg!Härliga bilder från vår pulkadag på kullen i tisdags.
Boken som grupp 1 har börjat läsa.
Boken som grupp 2 läser.
Ett instrument som kallas kazoo. Detta fick några i grupp 2 testa idag på musiken. Alla, både i grupp 1 och 2 kommer att få testa att spela kazoo och ett antal andra instrument.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar