Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 2 februari 2018

Friluftsdag 14/2

Aktivitetsdag

Info: Den 14 februari är det dags för aktivitetsdag för oss i 4-6. Vi kommer, likt förra året, att åka till Himmelstalundsområdet. Dagen både börjar och slutar som vanligt på Jurslaskolan och vi har abonnerade bussar som vi åker med både dit och hem. Väl framme får eleverna välja mellan att:

·       Åka skridskor på bandyplanen bredvid Himmelstalundshallen.
Ni elever som vill åka skridskor måste ha med er egen utrustning, vilket innebär att ni måste ha med er egna skridskor och egen hjälm. Det är allmän åkning hela tiden vi är där så vill man spela hockey så får man göra det med hänsyn till alla andra som är där och åker.

·       Träna friidrott i Stadium Arena.
Till detta kommer eleverna behöva träningskläder, inomhusskor och vattenflaska. Omklädningsrum finns uppmärkta när vi kommer.

·       Fotboll/basket i Stadium Arena.
Vi har även fått tillgång till en av teknikhallarna där vi kommer spela fotboll/basket. Detta alternativ går dock bara att välja i kombination med antingen skridskor eller friidrott. Detta för att alla ska hinna spela. Även här behövs såklart träningskläder och framförallt inomhusskor.

Mat:
Denna dag har vi valt att låta eleverna ha med sin egen lunch som vi äter utomhus. Vi har tyvärr inte någon möjlighet att värma mat och eftersom eleverna måste stå sig hela dagen på den maten de har med sig rekommenderar vi att de även har med sig en frukt eller två att äta. Som vanligt gäller skolans regler om läsk, saft mm, men såklart går det bra att t.ex. ha med en termos med varm choklad om man åker skridskor. 

Väl mött!                                                                                

Pedagogerna i 4-6, Jurslaskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar