Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 16 februari 2018

Åk 3, vecka 7

Hej!

Arbetet med läsecirklar fortsätter. Eleverna arbetar flitigt tillsammans med sina böcker och diskussionsfrågor. Det är en fröjd att få sitta med och lyssna.

I matematiken har vi nu börjat att träna på hur de nationella proven kommer att se ut och genomföras. Arbetet kring detta fortsätter efter lovet. 

I so:n fortsätter arbetet kring nordisk mytologi som kommer att mynna ut i små filmer om olika berättelser gjorda av eleverna. 

Vi arbetar med våra olika årstider i no:n och pratar även mycket om månader och datum. Eleverna arbetar i grupper och fördjupar sig i varsin årstid.

I tisdags hade vi besök av Hektor som är hemma och hälsar på. Han bjöd oss snacks från Kina, torkat sjögräs. Det var nog ingen som tyckte att det var lika gott som exempelvis chips.


Leksaksdagen bjöd på många spännande saker och väl genomförda presentationer. Den muntliga presentationen om sin leksak genomfördes i mindre grupper. Avslutningsvis fick de leka med/titta på varandras saker. 


När vi ses igen efter lovet så kommer Kulturskolan till oss på tisdag morgon och har en föreställning i idrottshallen. Därför har Ekorrarna inte någon idrott den dagen. 

Vi önskar alla ett härligt lov! 

Vecka 9
Måndag: Ny sv-läxa (veckans ord)
Tisdag: Idrott (Delfiner) 
Onsdag:
Torsdag: Idrott (Ekorrar och Delfiner)
Fredag: Läxa i svenska och matematik lämnas in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar