Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 9 februari 2018

Åk 3 vecka 6

Hej!
Ännu en skolvecka har passerat och eleverna har haft väldigt kul på rasterna ute i snön. Vilket härligt vinterväder vi har. Hoppas att det håller i sig några veckor till!


I klassrummet har vi arbetat hårt med våra ämnen. I svenskan har vi tränat på hur de nationella proven kommer att se ut och genomföras. Under några veckor har eleverna fått arbeta med olika uppgifter bla att läsa en skönlitterär text och svara på frågor, att skriva en egen berättelse med röd tråd, att läsa en faktatext och svara på frågor samt att skriva en faktatext utifrån stödord. Tillsammans har vi också tittat på olika texter och gett tips till varandra på vad som är bra i texterna och vad som kan förbättras. Vi har också fortsatt att arbete med våra läsecirklar, veckans ord, tyst- och högläsning mm. 


I so:n avslutar vi nu bondestenåldern och nästa vecka påbörjar vi bronsåldern. Vi har också börjat samarbeta med Karin, vår bibliotekarie, kring nordisk mytologi. Eleverna arbetar i grupper och kommer att lära sig en myt och redovisa den med hjälp av teater eller film för sina kamrater. 


På idrotten är det redskapsgymnastik som varit i fokus under några veckor. Vi använder redskap som ringar, bom, plint, bock och matta. Det är roligt att se hur eleverna utmanar sig själva och vågar mer och mer tills de till slut klarar av något som de tidigare inte behärskat. Vi har riktigt bra stämning på lektionerna och eleverna kämpar hårt.


Vi påminner om leksaksdagen fredag 16/2. Till detta kommer eleverna få förbereda sig lite hemma för att kunna berötta om den leksak de valt på fredag. Eleverna får inte ta med några tekniska saker till exempel mobil eller ipad. Vi vill inte heller ha vapen i skolan. Eleverna kommer att få genomföra en muntlig presentation i en mindre grupp om den sak de valt att ta med. Detta blir som en liten läxa att förbereda hemma. De kommer även att få en liten stund för att leka med leksakerna. Resten av dagen vill vi att leksakerna ligger kvar i väskorna.

Under engelskalektionen tränade eleverna främst på klockan. Vi gick igenom kunskapskraven och målen kring arbetsområdet  -Time. 

I matematiken har vi arbetet vidare med längdenheterna meter, kilometer och mil och hur man omvandlar mellan dessa. Vi har även sjungit några olika sånger som handlar om enheter och volym.

Vecka 7:
måndag: Ny läs- och skrivläxa, Den försvunna elefanten kap 10. Delfinerna åker skridskor på fm (ta med skridskor och hjälm om ni har, samt en liten matsäck om ni vill). 
tisdag: Idrott
onsdag:
torsdag: Idrott
fredag: leksaksdag - ta också med "läxan" om sin leksak och vara förberedd på att berätta om detta. Träna för någon hemma på att berätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar