Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 26 januari 2018

Vecka 4 i årskurs 3

Veckan inleddes med glada skratt och glädjetjut när vi susade ner för kullen på pulkorna i snön. Vi åkte under nästan hela lektionen men gick in i slutet för att värma oss och lyssnade då på en spännande högläsningsbok.

Både tisdag och onsdag hade vi ett fantastiskt trevligt besök av författaren Andreas Palmaer. Det var jättespännande att lyssna på det han berättade om. Han berättade om händelser från verkligheten och eleverna fick ställa frågor som de hade förberett kring hur det är att arbeta som författare. De fick även tips på hur  man blir en skicklig skrivare. Han genomförde en aktivitet som kallades sant eller falskt där vi fick lyssna på när han berättade om otroliga och intressanta berättelser och där vårt uppdrag var att avgöra om det han sagt var sanning eller lögn. Han lärde oss om hur vilka knep det finns för att göra en historia mer trovärdig. Därefter besökte Karin, vår bibliotekarie oss och genomförde en lektion kring temat källkritik. Vi fick lyssna på en skönlitterär text och fick fundera kring vilka delar i texten som var fakta och hämtade från verkligheten och vad som var fantasi.

På musiken testade eleverna att spela Spanien på keyboard efter noter. De fick även arbeta i grupp med att läsa texter om musik. Texternas rubrik var avklippta och eleverna fick klura på vilken text som hörde till vilken rubrik och försöka para samman rätt rubrik till rätt text. Även engelskan innehöll mycket sång då vi bland annat fick sjunga sånger med veckodagar och månader. Sedan spelade vi bingo med olika klockor och tränade på hur man säger, kvart i, kvart över och hel på engelska vid olika tider.

Vi har delat ut tider för utvecklingssamtal både till Delfinerna och Ekorrarna, hör av er om någon missat denna information.


Vecka 5
måndag: ej utelektion, ny läsläxa i Försvunna elefanten
tisdag: idrott
onsdag: besök av en arkeolog
torsdag: idrott
fredag: lämna in läs- och skrivläxa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar