Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 26 januari 2018

Vecka 4, åk 2

Det har varit mycket pulkaåkning i veckan, kul att vi fick ha snön i några dagar. Vi har passat på att testa friktion i backen och sedan jobbat vidare med vad friktion är inne i klassrummet.

På bilden har barnen testat på att göra en bild med kolpenna.
På engelskan fortsätter vi att träna orden för familjemedlemmar genom sång, lekar och arbetshäften.

Vi har för nu lämnat klockan i matten men fortsätt gärna träna hemma. Det går bra att göra via NOMP.se eller elevspel.se. Vi har i veckan börjat öva multiplikationstabell 3. 

Vi har också avslutat tema religion där de bland annat fått lära sig om likheter/skillnader mellan religionerna kristendom, judendom och islam. Nästa tema blir tema vinter med mer fokus på NO.

På svenskan tränar barnen på adjektiv och hur ord kan böjas.
Den här veckan har vi också haft ett mycket spännande, lärorikt och roligt besök av författaren Anders Palmaer. Barnen fick bland annat lyssna till historier som de sedans kulle gissa om den var sann eller falsk och tips på vad det är/vilka ord/händelser som gör att lyssnaren/läsaren tror att berättelsen är sann. De har senare i veckan fått skriva och berätta om det klantigaste de gjort för att sedan ändra om bitar i historien och läsa upp för kamraten som skulle gissa vad som var sant och inte sant. Kul!!
Glöm inte att titta i barnens mappar. Vi har denna vecka skickat med lite information och läxor.

TREVLIG HELG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar