Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 1 december 2017

Vecka 48, årskurs 2

Hej!

Nu är vi redan inne i december, varje skoldag fram till jullovet kommer vi att öppna en lucka i en kalender. Bakom varje lucka är det olika uppdrag, övningar och uppgifter som vi kommer att göra. Idag bakom lucka nummer 1 skulle eleverna tillverka snöflingor.


 


Annars har den här veckan varit som vanligt.
I matematiken har vi gått igenom och övat på multiplikationstabellen 2, 5 och 10.
Några har fått med sig matteboken hem. De sidor som ska göras är inringade, ta med boken på måndag.

Eleverna har fått testa olika experiment på NO:n, de arbetade i mindre grupper och fick olika uppdrag (fokushållare, sekreterare, tidshållare). Vi har också pratat om luftmotstånd, lufttryck och luftens egenskaper.


 
 Vi fortsätter att träna på klädbegrepp på engelskan och har under veckan gjort en hörförståelse där eleverna fick lyssna vilket plagg de skulle rita och vilken färg plagget skulle ha.


På svenskan och SO:n har vi haft som mål att bli klara med grupparbetet om världsdelarna. Under nästa vecka ska de få redovisa om den världsdel som de har jobbat med. Veckans mål har också varit att ha koll på alla 7 världsdelarna (Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, Oceanien, Antarktis), de 3 största världshaven (Stilla havet, Atlanten och Indiska Oceanen) samt väderstrecken (norr, öst, syd och väst).
Idag har vi tittat av hur väl målet är nått hos svamparna och på måndag ska vi se hur väl målet är nått hos kottarna.Igår hade vi vintersamling tillsammans med årskurs 3, ett riktigt mysigt tillfälle och alla var superduktiga. Vintersamlingen innehöll vintersång och teater, den avslutades med en sång framförd av oss pedagoger från åk 2 och åk 3.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar