Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 15 december 2017

Elever i åk 3 bloggar

6/12-17
Hej!
I onsdags på NO så gjorde vi experiment om luft kunde ge fart.
Vi fick skriva en hypotes om vad vi trodde skulle hända. Vi hade en fiskelina som man skulle hålla spänt. På fiskelinan hade vi ett sugrör. Sedan blåste vi upp en ballong utan att knyta den. Sen tejpade vi fast ballongen på sugröret. Sen släppte vi ballongen och den kom till andra sidan. Sedan fick vi skriva vad som hände och hur vi genomförde experimentet. Och om vår hypotes stämde eller inte. Vi lärde oss att luft kan ge fart.
Sen gjorde vi ett experiment till för och se om eld kan brinna i tre olika stora glas. Vi hade ett stort glas ett mellan stort och ett litet. Vi tände tre ljus och sen ställde vi över den tre olika stora glasen över ljusen och såg vilken som kunde brinna längst. Det stora glaset brann lägst och det minsta minst. Vi lärde oss att eld behöver luft för att brinna. För i luft finns syre och eld behöver syre för att brinna. Vi tyckte det var jätte roligt och intressant.

       Ha en trevlig helg önskar Albin och Märta.
I torsdags bjöd årskurs 5 in oss på film, salta pinnar och saft. Vi tittade på Emil i Lönneberga. Det var jättekul.  Det bjöd in oss för att vi hade torkat borden sån noggrant i matsalen. I veckan hade vi också SO och Engelska. På Engelskan gjorde vi teater där vi pratade på engelska. Och på so jobbade vi om förr i tiden speciellt om jägarstenåldern.   Det var kul. Vi lärde oss hur det var när dom levde och vad de gjorde. 

Lucia och Emeli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar