Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 24 november 2017

Åk2 v.47

Den här veckan har vi fortsatt våra grupparbeten med de olika världsdelarna på so och sv. Eleverna har bra koll på var de olika världsdelarna och världshaven ligger och har hittat många spännande fakta till just sin världsdel.

På idrotten har vi lekt lekar och provat nya stafetter. Leken nedan "huvud, axlar, knä och tå" bjöd på många glada skratt. På fredagen blev det cirkelträning och alla elever kämpade hårt.

Onsdagens invigning var väldigt uppskattad bland både elever och personal. Kul att så många kunde komma och delta. Återigen grattis till Ella som vann tipspromenaden!!
 
På tekniken har eleverna gjort experiment med luft och tillverkat drake och flygplan och funderat på vad det är som gör att de kan flyga.
 


 
På matematiken har eleverna börjat arbeta med efterlängtad multiplikation. Denna vecka var det tvåans tabell. Glöm inte matteläxan de fått hem på lösblad till nästa vecka.
 
Läsläxan nästa vecka är kapitel 12 och på måndag får alla ut skrivläxan också. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar