Jurslaskolan är en F-6-skola som ligger cirka en mil norr om Norrköping. Vår skola har en hälsoprofil vilket bland annat innebär att vi har en stark koppling till naturen.

fredag 24 november 2017

Åk 3 vecka 47

Hej!

Den här veckan har vi dykt ner i böckernas värld. Vi började direkt i måndags då Karin, vår skolbibliotekarie, kom till oss och berättade om några böcker. De var väldigt spännande och vi hade tur för hon lämnade kvar böcker hos oss som vi får låna. För att vi skulle ha fler böcker i vårt lilla klassrumsbibliotek så gick vi även till Åby bibliotek och lånade böcker. Vi arbetar mycket med att skriva läsloggar till det vi läser. Elever är väldigt engagerade och läslusten är på topp.

I matematiken har vi arbetat med prioriteringsregeln vilket betyder att vi alltid räknar multiplikation och divsion före addition och subtraktion.

I no har vi introducerat arbetsområdet "luft". Eleverna har fått göra ett förtest och vi har tittat på lärandemålen för arbetsområdet.
  • Du ska kunna berätta om luftens olika egenskaper.
  • Du ska kunna skriva en hypotes, genomföra ett experiment och utvärdera ditt arbete.
I onsdags var det invigning av vår fina skola. Det var roligt att så många elever i åk 3 som kunde vara med. Nu väntar vi med spänning på att få veta vem vinnaren av tipspromenaden är!

Vecka 48
Måndag: Ny sv-läxa (veckans ord). Ny matematikläxa. EJ skogen.
Tisdag: Idrott (inne)
Onsdag:
Torsdag: Idrott (inne)
Fredag: Sv-läxa lämnas in. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar